kuntta asennus hero

Kuntan pohja- ja asennustyöt

Kuntta Aatelia Oy myy ja asentaa kunttaa eli metsänpohjaa pihoille ja muihin maisemointikohteisiin. Tarjoamme kokonaisvaltaisen palvelun: haemme kuntan metsästä ja kuljetamme sen kohteeseesi, minkä jälkeen teemme pohjatyöt ja kuntan asennuksen. 

Kuntta koostuu noin 10-15 cm paksusta turvekerroksesta, johon on sekoittunut luonnollisia elementtejä kuten variksenmarjaa, puolukkaa, mustikkaa ja kanervaa. Kuntta kerätään yleensä 10 m²:n kokoisina paloina, jotka rullataan kaksi metriä pitkiksi pötköiksi, halkaisijaltaan noin 50 cm. Suuret palat mahdollistavat asennuksen, jossa on vähemmän saumoja ja tämä tekee lopputuloksesta siistimmän ja luonnollisemman näköisen. 

Kuntan siirto ja asennus tapahtuvat sulan maan aikana, yleensä toukokuusta marraskuuhun. Laadun varmistamiseksi käytämme omaa nosto- ja kuljetuskalustoa. 

Tarjoamme myös puutarhurin ja pihasuunnittelupalveluita yhteistyökumppanimme kautta, joten voit saada kauttamme koko paketin pihasi elävöittämiseen ja kaunistamiseen. Lisäksi toimitamme halutessanne suursäkeissä kuoriketta, koivuhalkoja, haketta, kivituhkaa, sepeliä, hiekkaa sekä erilaisia kiviä ja viemme pois metsäenergiaksi soveltuvat kannot, pienpuut ja hakkuutähteet.  

Kunttatöiden jälkeen sinulla on käytössäsi paitsi kaunis myös kestävä, ekologinen ja helppohoitoinen piha.

Kuntta tulee suoraan metsästä

Tarjoamamme kuntta on varvikkoista metsänpohjamattoa, josta löytyy usein sammalta, kanervaa, puolukkaa ja mustikkaa. Kuntta sopii erinomaisesti valmiiksi hieman metsäiseen ympäristöön ja tuo mukanaan metsämaiseman koko alueelle. 
  
Kuntan kerääminen on vastuullista toimintaa, joka tapahtuu talousmetsissä, joita ollaan hakkaamassa. Sen sijaan, että tämä arvokas luonnonkerros jäisi raskaiden metsäkoneiden alle, se pelastetaan ja saa näin uuden elämän pihoissa ja puutarhoissa. Tämä prosessi ei ainoastaan suojaa kunttaa, vaan myös ehkäisee maanvyörymiä ja tulvavesien aiheuttamia ongelmia esimerkiksi pihojen rinteissä. 

Kuntan siirto ja asennus tapahtuvat sulan maan aikana, yleensä toukokuusta marraskuuhun.Talvella kuntan siirtäminen ei ole mahdollista, mutta silloin on hyvä aika suunnitella pihan uudistamista ja maisemointitöitä. Varaa aika kuntta-asennukselle ennakkoon ottamalla yhteyttä vaikka jo talven aikana! 

Jäikö jotain kysyttävää

Älä epäröi ottaa yhteyttä — vastaamme mielellämme kysymyksiisi! Olemme täällä auttaaksemme sinua kaikissa kauniin kunttapihan rakentamiseen liittyvissä asioissa.