Valmistamme ja asennamme puiset perinneaidat ympäri Suomen

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Teemme osana pihasuunnittelua ja -rakentamista myös suomalaiseen maalaismaisemaan kuuluvat puiset perinneaidat eli vanhat riukuaidat. Valmistamme aidat käsityönä kuusesta perinteisiä menetelmiä käyttäen Kajaanissa. Pystytämme aitoja asiakkaillemme koko Suomen alueella.

Suomalaisella perinneaidalla on juuret maatalouden tarpeissa

Suomalainen perinneaita on sidottu vitaksilla ja rakennettu viistoon ladotuista riu’uista. Perinneaita on antanut leimansa suomalaiselle maalaismaisemalle jo vuosisatojen ajan. Aidoilla suojattiin viljely- ja piha-alueita koti- ja villieläimiltä.

Ennen perinneaidan teon taito siirtyi sukupolvelta toiselle. Me tuomme tämän isältä pojalle kulkeneen osaamisen piha- ja viheralueiden suunnitteluusi. Saat meiltä aidan kestävästä, kotimaisesta puusta rakennettuna.

Kysy lisää

Sopisiko perinneaita sinunkin pihaasi?

puuaitakuvake

Aita luo maaseudun tunnelmaa

Puinen perinneaita on yksilöllinen ratkaisu pihaasi. Se viimeistelee metsämökkisi pihapiirin tai tuo kaupunkikotiisi palan suomalaista maaseutua.

perinneaitakuvake

Aidat valmistetaan käsityönä

Valmistamme perinneaidat käsityönä. Hankkimalla puisen perinneaidan, tuet suomalaisia perinteitä ja kädentaitoja.

puumateriaalikuvake

Raaka-aineena suomalainen puu

Perinneaidan rakennusmateriaali tulee läheltä – rakennamme aidat suomalaisesta laadukkaasta puusta. Tolppien päät tervataan, jolloin kesto paranee huomattavasti. 

Pihan näkösuoja ja koriste

Hyvin tehty aita kestää nykypäivänäkin karja-aitana, mutta pystytämme perinneaitoja erityisesti omakotitalojen ja kesämökkien pihoihin sekä perinnemaisemiin. Perinneaidan voi tehdä muiden aitojen tavoin näkösuojaksi tai pitämään esimerkiksi perheen lapset ja eläimet pihapiirissä.


Perinneaita valitaan usein pääasiassa koristeellisista syistä: sen puumateriaali sopii hyvin suomalaiseen maisemaan ja auttaa tuomaan perinteistä ilmettä pihaympäristöön.

Pyydä lisätietoja