Kuntan pohja- ja asennustyöt sekä hoito-ohjeet – palvelua koko Suomen alueella

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kuntan pohja- ja asennustyöt sekä hoito-ohjeet – palvelua koko Suomen alueella

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kuntta Aatelia Oy Kajaanista myy ja asentaa kunttaa eli metsänpohjaa pihoille ja muihin maisemointikohteisiin. Tarjoamme kokonaisvaltaisen palvelun: me haemme kuntan metsästä ja kuljetamme sen kohteeseesi, minkä jälkeen teemme pohjatyöt ja kuntan asennuksen. Erillisestä sopimuksesta voimme myös huolehtia kuntan säännöllisestä kastelusta puolestasi. Olemme laittaneet kunttapohjia muun muassa pohjoisen loma-asuntojen pihoille, ja toimitamme mielellämme kunttaa koko Suomen alueelle.

Alle olemme koonneet tietoa kuntan pohja- ja asennustöistä sekä kuntan hoidosta.

Kuntta tulee suoraan metsästä

Tarjoamamme kuntta on varvikkoista metsänpohjamattoa, josta löytyy usein sammalta, kanervaa, puolukkaa ja mustikkaa. Kuntta sopii erinomaisesti valmiiksi hieman metsäiseen ympäristöön ja tuo mukanaan metsämaiseman koko alueelle.

Kunttamme on peräisin suoraan pohjoisen metsästä. Nostamme itse kunttaa metsänhoidon kohteena olevilta alueilta. Keräämme kuntan noin 10 senttimetriä paksuksi rullaksi ja toimitamme sen omalla kalustollamme suoraan kohteeseen. Kunttaa saa myös asiakkaan toiveiden mukaisina paloina tai valmiiksi pilkottuina palasina.

Kysy lisää

Varmistamme kuntan pohjan ja asennamme sen tarkasti

Kuntan pohjaksi sopii rikkaruohoton, hapan ja vähäravinteinen maa tai ohut hiekka tai hiekkamoreeni, joka sitoo kosteutta. Jos pohja ei ole luonnostaan sopiva, kuntan alle levitetään paksu pohjakangas, jonka päälle tuodaan noin kymmenen senttimetrin kerros ohutta hiekkaa.

 

Kuntan omatoiminen asentaminen on mahdollista, mutta työ onnistuu parhaiten, kun annat ammattilaisemme hoitaa sen puolestasi. Toimitamme kuntan sinulle kokonaisvaltaisena palveluna, saat meiltä halutessasi kuntan toimituksen, kuljetuksen, asennuksen sekä juurrutuskastelut!

 

Kuntan siirrolle ja asennukselle parasta aikaa on touko–syyskuu. Talvella kuntan siirtäminen ei ole mahdollista, mutta silloin on hyvä aika suunnitella pihan uudistamista ja maisemointitöitä. Varaa aika kuntta-asennukselle ennakkoon ottamalla yhteyttä vaikka jo talven aikana!

 

Saat meiltä myös käsityönä valmistetut puiset perinneaidat viimeistelemään pihasi.

Lue lisää